loopband.jpg

Beweegprogramma Obesitas

Bewegen met Obesitas
Heeft u last van ernstig overgewicht? Wordt u bijvoorbeeld steeds sneller moe? Neemt uw conditie af? Bent u bang voor mogelijke complicaties en bijkomende ernstige aandoeningen zoals diabetes, verhoogde bloeddruk, hartinfarct, gewrichtsklachten of een herseninfarct? En heeft u lichamelijke pijnklachten aan bijvoorbeeld uw knie, enkel of heup?
Een actieve en gezonde leefstijl vermindert de kans op deze ziektes en leidt tot vermindering van uw gewicht. Daarom ontwikkelde Fysiotherapie Santwee i.s.m. diëtistenpraktijk Adamse een beweegprogramma 'Bewegen met Obesitas'. Hier wordt u gecoacht en begeleid in beweeg- en eetpatroon. 

Wat in de inhoud van het beweegprogramma?
Dit beweegprogramma is een trainingsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met ernstig overgewicht en wordt voor u op maat gemaakt. Dit wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke doelstellingen en het individueel belastingsniveau. Gedurende een periode van gemiddeld 13 weken traint u twee keer per week onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Santwee. Voordat de eerste training plaatsvindt, neemt deze een uitgebreide test en een intake af. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw klachten te krijgen en om te achterhalen hoe u hiermee om gaat. Het beweegprogramma wordt ook afgesloten met deze test om vast te stellen hoeveel u vooruit bent gegaan.
De diëtist speelt een belangrijke rol gedurende het beweegprogramma Bewegen met Obesitas. U krijgt van de diëtist namelijk adviezen met betrekking tot voeding en afvallen. Ook de huisarts wordt geïnformeerd over uw voortgang en het programma geïnformeerd. Dit wordt uiteraard alleen gedaan als u hiervoor toestemming geeft.

Om aan dit programma deel te kunnen nemen dient u een verwijzing te hebben van de huisarts met daarop uw BMI vermeld. Deze moet hoger zjin dan 30 om aanspraak te kunnen maken op het programma. Uw BMI berekent u hier.