SlimKidz

Slimkidz is een multidisciplinair programma voor kinderen met overgewicht of obesitas, ontwikkeld door Fyiotherapie SanTwee.

Bij Slimkidz werken de kinderfysiotherapeuten en de dietsiste van SanTwee met elkaar samen, eventueel in combinatie met een kinderpsycholoog. Op deze manier kunnen we op verschillende vlakken verandering bewerkstelligen en heb je het beste resultaat.

De kinderfysiotherapeut helpt bij het opstellen en uitvoeren van een goed beweegprogramma, ook wordt er gekeken naar hoe je thuis meer kan gaan bewegen zodat je uiteindelijk ook zonder ons een gezonde leefstijl kan behouden. In een groep met andere kinderen met overgewicht werken we 1 of 2 keer per week aan je conditie, spierkracht en coordinatie. We doen dit op een leuke manier, maar er wordt wel hard gewerkt. We hopen dat je bewegen (weer) leuk gaat vinden en zo zelf ook meer gaat sporten!

De dietiste, Patricia Adamse, kijkt samen met jou en je ouders naar hoe je gezonder kan gaan eten.

Indien de kinderfysiotherapeut en Patricia het nodig vinden, sturen we kinderen door naar een kinderpsycholoog. Deze kan samen met jou en je ouders oplossingen bedenken als je moeite hebt met minder eten of snoepen.

Voor vragen of als je je wilt aanmelden kan je altijd contact met ons opnemen.