FitKids

Fitkids is een beweegprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6-18 jaar. Zodat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

De Fitkidstraining vindt plaats in onze oefenzaal onder begeleiding van twee kinderfysiotherapeuten.

Doel van Fitkids

Het hoofddoel van Fitkids is kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te leren. In Fitkids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen te krijgen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband. 

Voor wie is Fitkids?

Fitkids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma,  maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen.

Tim, 12 jaar diabetes: “Voordat ik met Fitkids begon werd ik altijd door mijn moeder naar school gebracht. Nu fiets ik naar school en ga ik op voetbal.”

Aïsha, 15 jaar astma: “Ik heb zes maanden met Fitkids meegedaan omdat mijn dokter zei dat ik te weinig bewoog en dat het goed voor me zou zijn. Na Fitkids ben ik op Streetdance gegaan samen met mijn vriendinnen!”

Jesse, 9 jaar Cerebrale Parese: “Ik wilde helemaal niet sporten voordat ik op Fitkids ging. Bij Fitkids heb ik geleerd dat sporten heel leuk is. Als ik klaar ben met Fitkids dan wil ik gaan hockeyen.”