Oncologie

Fysiotherapie bij oncologie
Trainen tijdens kanker is veilig en wordt steeds meer gezien als een onderdeel van de behandeling door de positieve bijdrage die bewegen kan leveren. De oncologisch fysiotherapeut houdt zich bezig met het begeleiden van patiƫnten tijdens en na kanker.
Tijdens de behandeling van kanker kunt u te maken krijgen met vervelende bijwerkingen. Dit kan zorgen voor vermindering van uw kwaliteit van leven en/of vertraging van uw herstel. Klachten die u eventueel zou kunnen ervaren zijn verminderde bewegelijkheid van gewrichten, pijn, oedeem, verminderde spierkracht, conditieverlies, vermoeidheid, spanningsklachten, littekenweefsel en huidveranderingen. De in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut kan u helpen bij deze klachten, in alle fasen van de ziekte en daarna.
Voor begeleiding en revalidatie op maat tijdens of na de behandeling tegen kanker, kunt u terecht bij een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Met de praktijk zijn we aangesloten bij het Oncologie Netwerk Kennemerland e.o. en bij het landelijke OncoNet. (hier eventueel plaatjes bij van het netwerk).