Acupunctuur SanTwee

Wat is acupunctuur:
Dat acupunctuur een Chinese geneeswijze is, waarbij o.a. met naalden wordt gewerkt, is inmiddels algemeen bekend. Acupunctuur is in het verre Oosten, m.n. China, Japan en Korea, al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (T.C.M.). De reden hiervoor is dat de oosterse denktraditie en de acupunctuur in elkaars verlengde liggen. In het Westen, waar de acupunctuur een steeds grotere plaats gaat innemen, wint de gedachte dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los te zien zijn van elkaar, steeds meer terrein. We spreken dan ook, als het gaat om acupunctuur, niet meer over een alternatieve (=andere) maar over een additionele (=toegevoegde) geneeswijze. Westers en Oosters denken vullen elkaar uitstekend aan.

Normaal gesproken, in een gezonde situatie, is de energie van de mens in evenwicht. Ziekte is, simpel gezegd, een verstoring van deze natuurlijke balans. In die gevallen waarin een lichaam niet in staat is zelfstandig dit evenwicht te herstellen, kan de acupunctuur uitkomst bieden.

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) van de Verenigde Naties beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Hieronder vallen vele soorten pijn, menstruatie- klachten, overgangsklachten, maag en darmklachten, allergie├źn, longklachten, slaapstoornissen, stress, verslaving, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine en psychische problemen. Ook kan acupunctuur helpen bij overgewicht.

U heeft geen verwijzing nodig van een arts. Verreweg de meeste zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig de behandelingen geheel of gedeeltelijk.

Bel gerust voor informatie of een afspraak en vraag naar Daan Nijboer, aangesloten bij de Nederlandse Verening voor Acupunctuur (NVA)